Отборите на Селтик и Реал Мадрид играят при резултат 0:0 в

...
Отборите на Селтик и Реал Мадрид играят при резултат 0:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Селтик - Реал Мадрид 0:0, полувреме

Отборите на Селтик и Реал Мадрид играят при резултат 0:0 в един от най-интересните мачове от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Двубоят стартира в 22:00 часа, а на уеб страницата Gong.bg ще проследим най-интересните моменти от мача минута по минута.

Още в 25-та секунда Селтик можеше да изненада колоса Реал Мадрид, само че удара на Лиел Абада бе блокиран от бранител на " лос бланкос ". Последва корнер, от който не пристигна нищо рисково, а секунди по-късно в 2-та минута въодушевените шотландци извършиха още един ъглов удар, след безредие в наказателното, топката стигна безвредно до ръцете на Куртоа.

Винисиус показва бързината си и положителната си техника като проби в половината на Селтик в 4-та минута. Крилото на гостите бе спряно с нарушаване. Тони Кроос извърши заучено, като върна топката към Фредерико Валверде, който центрира, само че топката бе изчистена умерено от домакините.

Великолепно двойно подаване сред Винисиус и Бензема даде нова опция за Реал Мадрид в 11-та минута. Винисиус центрира към французина, който след двойното подаване, се освободи на втората греда. Бензема обаче не съумя да нацели топката добре и удар по този начин и не се получи, вместо това Лука Модрич стигна до топката, само че стреля в тялото на бранител.

Добра контраофанзива на Селтик в 13-та минута докара до първия прецизен удар за домакините в мача. Отново Лиал Абада се беше озовал на върха на офанзивата, откакто отбраната на Реал увисна. Израелецът не съумя да се възползва от това по-най положителния метод и изстреля топката прекомерно леко и право в средата на вратата, а Куртоа не се затрудни да улови.

Селтик продължи да упорства, като в 21-та минута доста компактен удар на Калъм МакГрегър срещна гредата и излезе. Футболистът на домакините стреля отвън наказателното, а единствено шанса избави испанския отбор, откакто Куртоа даже не помръдна на голлинията.

Шотландският отбор изглеждаше като по-силния на терена, в 26-та минута още веднъж добър пробив на Рео Хатате в наказателното на " лос бланкос ". Японецът се опита да подаде към точката за осъществяване на дузпи, само че рикошет изпрати топката до вратата. Много неприятна вест за Реал Мадрид единствено минута по-късно - Карим Бензема се хвана за крайници и стартира да накуцва. Изглежда французинът има проблем в коляното. Малко по-късно в 30-та минута, Еден Азар се появи в игра на мястото на Карим Бензема. Това несъмнено не е добра вест за Карло Анчелоти.

Въпреки че Реал Мадрид владееше повече топката, Селтик изглеждаше като по-опасния тим. Особено без Карим Бензема на терена. 

Лука Модрич сподели техниката си и на няколко пъти разигра японеца Рео Хакате в наказателното поле на Селтик. Хърватинът върна към Дани Карвахал, който изпрати ниско центриране към влезния от пейката Еден Азар. Белгиецът не съумя да уцели топката. Само минута по-късно в 43-та, Винисиус се измъкна и остана очи в очи с Джо Харт, ударът му обаче не бе добър и англичанина се намеси решаващо, с цел да резервира нулевото тъждество.

LIVE / СЕЛТИК - РЕАЛ МАДРИД 0:0

Съставите на двата тима:

Селтик:  1. Джо Харт, 11. Лиел Абада, 17. Жота, 6. Мориц Йенц, 20. Картър-Викърс, 42. Калъм МакГрегър, 33. Матю О'Райли, 3. Грег Тейлър, 11. Рео Хатате, 88. Йосил Юранович, 7. Йоргос Якумакис

Старши треньор:  Ангелос Постекоглу

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР